Vineyard ervaringen

Zo lieve mensen,

Eindelijk weekend....ja dat klinkt als een werkende en dat klopt ook! Ik ben nog steeds aant werk op de wijngaard.

Na 9 dagen op de vineyard van Mc Arthurs Ridge hadden we het gezien en zijn we daar gestopt. Onze dagelijkse bezigheden waren:

- Omgevallen vines aan hekjes vastbinden

- En 4 dagen leaf plucking.....echt heel saai, maar niet zwaar, en je kon lkkr kletsen met iedereen.

Soms was het echt heel warm, meer dan 40 graden. Maar ach we hebben het overleeft en we hebben er een paar gezellige avonden aan overgehouden.

Op de wijngaard werkten Maxine, Peter en Rebecca. Maxine had een huis op de wijngaard op een vrijdg avond na het werk gingen we samen met die anderen naar haar huis, biertjes drinken en eten. Erg gezellig!!!

Op een dinsdag avond zijn Hedwych en ik nog een keer naar Maxine terug gegaan, wij hadden hollands gekookt, hutspot met gehaktballen. Zij zorgde voor een biertje en een toetje! Ze heeft 2 kids de oudste was erg nieuwsgierig naar onze taal en met name naar de rare gggggg.

daarna heerlijk op een bank!!! gezeten tv gekeken. heerlijk!

Op woensdag avond hadden we een bbq met een engelsman die ook op de camping staat in Clyde. bbq was erg lkkr!!! Lekker wijntje, salade, vleesje en heerlijk weer.  Mijn slaapzak is iets aan de dunne kant en we hadden het met hem er over dat de nachten kouder werden enzo.

Hij gaf een een dekbed te leen, echt heel relaxed!!!

Ik hoop niet dat hij nu denkt dat we er met zijn dekbed van door zijn, we zijn nl even voor het weekend het dorp uit, naar Wanaka. Is ongeveer een uurtje rijden vanaf Clyde.

Maar we zijn nu alweer 4 dagen aant werk op een andere wijngaard, Williams Hill.  Minder strak georganiseerd, ook minder qua sfeer. Er is nl een supervisor Robyn, echt een schijtwijf! Die haalt je steeeds uit elkaar, laat niemand die elkaar mag of kent met elkaar samen werken en controleert je steeds! Echt heel irritant, dus hier gaan we nog 2 a 3 dagen blijven en dan weer reizen!!

Het verdient hier iets beter dan de andere wijngaard, dus das wel beter.

Onze bezigheden hier zijn:

- Netten spannen (zwaar werk)

- stenen langs de randen van de netten leggen (tegen de vogels)

- Gaatjes dicht maken (heel saai)

- en vogels verjagen

Kortom werk dat je nooit wilt vergeten en je leven lang wilt blijven doen. hahaha

Het is wel heel opvallend dat er heel veel vaste mensen werken die dit dus wel full time doen, hier snap ik niks van, maar het schijtn hier heel gewoon te zijn.

De plannen voor de komende tijd zijn, naar Mt Cook, 14 mrt auto inleveren, ticket proberen te verzetten naar 16 mrt. en nog naar Kaikura, walvissen!! En dan terug naar Ozzie!!

Nou lieve mensen, ik hoop dat jullie het daar ook naar jullie zin hebben, is de lente al begonnen??? En meiden gewonnen??

Ik hou jullie op de hoogte!

kus maartje

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer