Shark Bay

Na mijn duikcursus zijn we door gereden naar Coral Bay een plaatsje ongeveer 120 km onder Exmouth. Daar wilden we nog snorkelen, maar het weer was niet zo mooi. er stond veel wind en mede door de wind was het zicht heel slecht, dus in het water viel weinig te zien.

Daarna even een rondje dorp (nouja dorp kon je het niet echt noemen, 1 straat) telefoonkaarten gekocht voor het nodige contact met Nederland. En daarbij kwam ook nog eens dat het moederdag was, een mooie gelegenheid voor een belletje. Alles goed met moeders, en wat ook super leuk is dat Hanneke en Aaf naar Bali komen (weet niet zeker of ik dat al op de site had gezet). In ieder geval echt super leuk dat ik ze straks daar in de zon zie!!!!

We hadden geen zin om te koken, dus het werd een hamburger bij de pub. Een tijdje met een paar ozzie gepraat, zij waren daar aant het vissen. We hebben overnacht op de parkeerplaats van het Backpackers hostel.

De volgende dag richting Canavaron, daar in de buurt op een 24 hour stopping overnacht.

Eindelijk in Monkey Mia, we waren er ergens halverwege de middag, geen dolfijn meer te zien. Monkey Mia staat bekend om z'n dolfijnen, al vanaf de jaren 60 komen er dolfijnen tot vlak bij het strand. Mensen dachten dat is leuk dan kunnen we ze voeren. Gevolg dat de dolfijnen niet meer zef op vis gaan jagen en dus als ze een kleintje hebben leren ze het hem niet aan om op vis te jagen. En dit kleintje kan dus niet overleven in de zee.

Vroeger mocht je als toerist een emmer vis kopen en in zee gaan staan om dolfijnen te voeren, nu is dat anders. Rangers voeren de dolfijnen en ze vragen mensen om hun te helpen. Ze voeren de dolfijnen heel weinig zodat deze zelf ook nog opzoek moeten naar vis.

Elke morgen komen er een stuk of 5 dolfijnen naar het strand, het is echt leuk om ze van zo dichtbij te bekijken!@!

Na de dolfijnen gezien te hebben, trakteerden we ons zelf op een heerlijk icecoffee in afwachting van de zeiltocht die we gingen doen. We waren met nog 2 andere toeristen op de boot, niet echt druk dus, maar dat vonden wij niet erg.

Tijdens de tocht niet heel veel dieren gezien, maar wel een dugong (soort dolfijn, was een beeje ver weg), een onwijs grote turtle (echt heel groot!!) en een groep mannetjes dolfijnen. Het windje was perfect, zonnetje erbij heerlijk genieten!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer