Rotorua en de zwavel stink lucht.....

Hey lieve allemaal,

Zo weer even niet zo'n mooie dag dus tijd om even te internetten en even bij te lezen! erg leuk om te lezen wat jullie uitspoken in nederland.

hedwych en ornella opgehaald op het vliegveld. De auto ophalen was nog een heel gedoe. Die meiden waren een beetje aan de late kant en het verhuurbedrijf ging dicht, dus we moesten een beetje tempo maken (en dat op vakantie!!). Maar we wisten ook niet prs hoe we bij het verhuurbedrijf moesten komen. Uiteindelijk afgezet ben een hotel, vet luxe, en daar werd onze auto gedropt. Echt gelachen toen in de auto zag....een mazda familie car.....maar dan voor een kleine new zeelandse familie!!! HAHAHA...alles paste gelukkig.

Snel een camping zoeken en dat viel nog niet mee, om een uur of 9 stonden de tentjes.
De volgende dag even een vlug ontbijt in de auto en weer verder, richting de coromandel.

Ik had gelezen dat de hot springs en de catherdal cove de moeite waard waren om te bezichtigen....dus wij daar heen. De weg er naar toe was heel mooi, veel heuvels echt heel indrukwekkend!!!
De Hot water beach viel erg tegen. allemaal toeristen op een kluitje die een gat aan het graven waren opzoek naar het hete water! Ik heb er eel even ingestaan het was idd warm, maar een beetje jammer van al die andere mensen!!??!!!

Daarna 10 min doorgereden naar de catherdal cove...we waren een beetje pessimistisch. Maar dat had niet gehoeven!! Na een wandeling van 45 min kwamen we aan op het strand en de cove (gat, heel groot gat, in een rots waarvan het ene deel in de zee staat en het andere deel op het land).
Het was mooi om te zien, de wandeling terug was iets zwaarder (heuvel op).

Ook nog een nachtje op een bushcamping geslapen...weinig facaliteiten....ons zeiltje gespannen tegen de regen en daaronder gekookt. s nachts leek het wel of er continu emmers water over de tent werden gegooid...niet normaal hoeveel regen er die nacht was gevallen!!
Ons tentje hield het, maar de auto wat minder!!De hele bodem nat!! Gelukkig hadden we onze kleren in kratten gestopt dus die waren droog, maar de backpacks waren doorweekt en het stonk onwijs in het auto!!
Snel naar een dorpje gereden en het verhuurbedrijf gebeld....40 min wachten tot je ieand te spreken krijgt...en dan vraagt zo'n vrouw aan de telefoon....ben je door de regen en plassen  gereden???? Ik had het niet meer....ja mevrouw het regent nl al 5 dagen!!!
Maar de auto werd opgehaald en we kregen een nieuwe!

Wij fanataseren, misschien krijgen we wel een grotere...aar dat was niet het geval. In Waitomo auto's geruild en een leuke camping gevonden Juna Hall.
En zowaar een droge nacht!

De volgende dag blackwater raften!! Ornel was niet lekker dus die moest noodgedwongen rust nemen. maar hedwych en ik gingen s middags raften.
Eerst een heel dik wetsuit aantrekken dat een beetje vreemd rook, helm op in de auto en richting de grotten.
Het was echt heel vet!! eerst ff wennen aan de grot en een voorstel rondje en toen gaan! We hadden allemaal een band, daar kon je in zitten en die gebruikte je als je ergens vanaf moest springen. Het water in de grot was echt heel koud!! En als je je hoofdlampje uit deed zag je op heel veel glow worms. zag er echt heel tof uit!!!
Al met al een hele gave tocht door het donker...jaja maartje in de grotten!!!

Volgende dag naar Rotorua.
Dichtbij Rotorua aangekomen begon het vreemd te ruiken en een stink lucht!! In de stad was het niet veel beter! ruilt echt naar schijt!!!
Dat komt door de hete bronnen die hier uit de aarde komen. Daar zijn we even heel kort bij gaan kijken, maar moest echt bijna kokhalsen....pppfffff niks voor mij hoor!!
Vanuit daar naar het museum geweest over de explosie in 1886 die hier heel belangrijk is geweest voor het landschap.

Ik heb net mijn raftingstourtje geboekt morgen om 9 uur wordt ik opgehaald!!!heb er echt veel zin in!
Heb ook gekeken voor skydiven, maar ik weet nog niet zeker of ik dat ga doen....zit nog in twijfel........PS. Marielle heel veel sterkte met je knie en ik hoop dat je het volhoudt het stil zitten!!! Denk vaak aan je tips....ik ga morgen raften...grade 5 ben heel benieuwd!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer