Kerst en Oud&nieuw

Jaja voor het eerst kerst in de warmte... mede door deze warmte heb ik het kerstgevoel niet gehad. Het komt ook omdat je het kerstgevoel hebt met de dingen je normaal doet met kerst. Bijv. werken, maar gelukkig even een jaartje niet.

Eerste kerstdag hebben we een hele mooie wandeling gemaakt van Coogee Beach naar Bondi Beach, van 2 1/2 uur of zo. Eerst gepichnickt aan het strand, dan doen alle ozzies op kerst dag. het was erg gezellig, veel bier, veel gezinnetjes, veel vrolijke mensen.
Oja het was ook erg mooi weer!

Tweede kerstdag kennen ze niet in Ozzie, ze noemen het Boxing day. Ik benmet Selma, Wendy, Hedwych en Ornella naar de Zeilwedstrijd gaan kijken van Sydney naar Tasmanie.
Het was erg druk, maar het was heel gaaf om te zien, er waren zoveel boten in de haven echt te gek!!
Daarna even een spelletje Jungle speed met mensen uit het hostel en toen terug naar de stad. Hedwych en ik gingen kijken of we een auto konden huren om een paar dagen naar de Blue Mountains te gaan en ook gelijk ff kijken voor New Zealand.
's Avonds wilden we bij een Aziatisch Foodcourt wat eten halen, maar dat bleek dicht. Dan maar een pizza bij de pizza hut!! Die op gegeten bij een of ander fout ali baba (alias mc donalds).
Daarna naar de Holiday een film, waar je haast een kerstgevoel van zo krijgen......haha....lkkr slap, maar wel leuk!

Oud en nieuw.
Sydney is heel groot en genoeg goede plekken te vinden om HET vuurwerk te zien!
Wij gingen samen met selma, wendy, linda, marco, babs en sandra (allemaal van backpackers) naar het noorden van Sydney, eerst met de Ferry en dan nog een stukje wandelen. de rest van het Hostel (the woodduckinn) zat daar ook (en dus ook erg veel nederlanders).
Eerst zaten we helemaal vooraan, maar we waaiden zowa uit ons hemd, dus toch maar een plekje meer achter aangezocht, vanaf daar kon je de brug niet zien, maar je kon er lkkr zitten.
S ochtends hadden selma, babs en sandra boodschappen gedaan (allemaal lkkre dingen!!) IEdereen hadvoor zijn eigen drank gezorgt, dus het feest kon beginnen!
We waren rond 15.00 op loactie en hadden dus nog even. gelukkig had selma jungle speed weer te voorschijn getoverd, en was de rij voor de wc te lang ( dus een stukje lopen voor een wild plasje)... en hadden we genoeg om over te lullen, dus het was zo 21.00!

Rond deze tijd begint het "kindervuurwerk".....maar we keken er naar uit kan ik je zeggen!
Het was mooi vuurwerk, maar lang genoeg voor de kinderen van de zapgeneratie!! kort dus.......
de laatste 3 uur vielen wat tegen, was zelfs nog even in slaap gevallen...maar dat is niet vreemd voor mij.
Het vuurwerk was idd heel mooi en het was heel groots aangepakt.
Na 20 min was het voorbij en iedereen maakte dat ie daar weg kwam en dat bleek nog niet zo makkelijk!
We waren eerst naar de ferry gelopen, maar die gingen niet meer. Een man van de security zei dat er een kwam over 5 min.....nooit gezien die ferry.
Daarna terug gelopen, richting de bussen....maarde rij zag eruit dat je er de volgende ochtend nog zou staan, dus dat werd hem ook niet.
Toen zijn we gaan lopen richting een plaatsje, waar prs wisten we ook niet, maar we hoopten daar een taxi te pakken.
Ik kan je een ding vertellen het was behoorlijk anti de terug tocht.
Na bijna voor de taxi's te zijn gesprongen en ruim een uur gelopen te hebben hadden we een taxi bemachtigd. Niet iedereen vond dat cool, een man sloeg met zijn vuist tegen het raam van de taxi aan....echt een mafkees zo een barst in de ruit!!

We waren rond 3 uur terug en hadden niet meer echt zin in een afterparty, we waren een beetje in een dipje.. maar het vuurwerk was erg mooi!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer