Java deel 2

Na een dagje door de stad slenteren weer even tijd en rust om nog van dit snelle internet te genieten en java deel 2 te gaan schrijven.

YOGJAKARTA

Na ons bezoek aan Mt Bromo, bracht onze nu weer in een goed humeur ons terug naar Probolingo. Vanuit daar moesten we met de bus verder naar Yogja.

We hadden in de Lonley gelezen dat het voor 50.000 rp kon, maar dat was wel een public bus. Die zou eerst naar Surabaya gaan en dan naar Yogja een rit van zo'n 10 a 11 uur. Aangezien we moe waren en een goede deal kregen voor een comfortabel mini busjes was de keuze snel gemaakt. Dat nam niet weg dat de rit nog steeds erg lang was!

In Yogja aangekomen opzoek gegaan naar Dewi's homestay. Makkelijk te vinden, goede prijs voor de kamers, deal. Even koud gedouched en lekker gaan slapen. Ik vond het wel echt warm....na al die frisse berglucht! De ventilartor werkte niet echt goed.

Het andere jammere was is dat de moskee om de hoek stond en aangezien deze al om 4.30 begint....een ruwe onderbreking van m'n welverdiende nachtrust.

Na een wat vreemde nacht opzoek naar ontbijt. Door de tips van Wendy (vriendin van Sel) hadden we snel een goed restaurant gevonden.

daarna even de stad verkennen, wat een drukte! Veel mensen, veel verkopers, veel mannen die je transport aanbieden in hun fiets taxi.

We wilden wat dingetjes bekijken en regelen, natuurlijk even de "selma-marktjes" op, even een computer gezocht, en treinkaartjes geregeld voor de reis naar Bandung.

Onderweg verder we aangesproken door een man die een batik tentoonstelling had. Wij even kijken, kregen een beetje uitleg over hoe dat gemaakt wordt enzo was leuk.

Selam wilde nog even marktjes struinen, Hedje en ik hadden het een beetje gehad, wij ff in cafeetje zitten selma over de markt.

S avonds weer in het Bintang cafe gegeten erg lekker! Bintang is hier het lokale bier is van heineken.

Tempels

Weer optijd ons bed uit....de Borobudur (grootste Budistische tempel) is het mooiste bij zonsopgang...en ja hoor weer bewolking! Maar dat mocht de pret niet drukken, echt een inmens grote tempel! We hadden een tourguide meegenomen dus kwamen veel te weten over de tempel. Was erg leuk, na twee uurtjes was het weer tijd om te gaan op naar de Prambanan. Dit is een grote hindu-istische tempel, door de aardbeving van vorige jaar is deze tempel erg beschadigd. Je mocht ook niet tussen de tempels door lopen er stonden hekken omheen voor de veiligheid. Echt zonde!

De Borobudur had minder last van de aardbeving want deze tempel is nl gebouwd om een heuvel heen.

na ons tempel bezoek ging selma naar een dorpje kijken wat ernstig getroffen was door de aardbeving. hedje en ik gingen even lekker op het terras zitten en daarna even over een marktje struinen. Erg relaxed dus.

Cibodas

Na ons bezoek aan Yogja gingen we met de nachttrein naar Bandung. Tenminste dat was onze bedoeling. toen we ons ticket hadden gekocht zei de vrouw achter het loket, perron 2. ons kaartje werd gecontroleerd voor we het station op kwamen en deze beste man zei perron 3. Ach we dachten het zal wel, straks nog ff vragen bij de conducteur. Met name doordat alle mensen snel naar de trein liepen dachten we we moeten opschieten. Wij snel ons kaartje laten zien en we werden naar de juiste coupe gebracht.

Wij zitten, tenminste dat dachten we, een coupe vol mensen van een of ander bedrijf ofzo echt heel vaag. Er werd eten uitgedeeld, onze plaatsen waren bezet.

Na navragen kwamen we er achter dat we niet in de goede terin zaten, dit was de trein naar Jakarta!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer