Frans Josef Glacier

Onderweg (31-1) naar de FJ Glacier mooie bergen met veel sneeuw gezien! Eerst gingen we langs Hotikita een Jade stad. Een kijkje genomen in verschillende fabriekjes en gekeken naar heel mooi glas werk.

En natuurlijk even langs het info punt vragen over het weer en over hikes op de glacier.

geboekt: Vrijdag 2 feb full day Glacier Hike!!

Even een dicussie over wel of niet doorrijden naar Frans Josef, toch maar gedaan, dan zijn we er tenminste maar.

Een rit met heel, heel veel regen... in frans josef maar weer een hostel genomen.... en gewassen en we waren niet de enige, druk bij het washok.

De volgende dag naar huis gebeld, ff horen hoe het is afgelopen met aafke's verjaardag en de verhuizing.

Daarna ff het stadje in, geinternet (poging tot bij schrijven, die nu dan eindelijk lukt).

Toen we richting de supermarkt liepen kwamen we een bekende tegen, Conraad, een Belg die we op het noordereiland ook tegen waren gekomen.

Leuk om hem weer tegen te komen, s avonds even een biertje met hem gedronken in de kroeg.

Toen we terug kwamen was er een ander iemand op onze kamer bij gekomen, dat is logisch in een hostel. Net zoals het logisch is dat je om 22.45 even het licht aan doet om je spullen te pakken om je tanden te poesten. Dat vond zij niet...Ik probeer te slapen!!! Sorry oud!! maarre moet toch ff mijn spullen pakken. 22.45 is echt een schappelijke tijd......maarja dat vind niet iedereen..

2-2-2007 Een mooie dag voor de glacier hike.

S ochtends heel zachtjes opgestaan anders zou die kwade weer wakker worden en chagerijnig doen!!!

Ontbeten, maar dat ging niet zoals altijd.......

We hadden oud brood en dat deed ik in de toaster...(doe ik wel vaker met oud brood)...niks geks. Maar deze toaster ging na 4 min niet omhoog....resultaat: Zwart, heel ZWART brood oja en veel rook en stinken.

Ik snel alle deuren open gezet......mocht niet helpen...brandalarm!! En na 10 sec. het brandalarm af in het dorp!! Ik dacht dat MEEN JE NIET...mooi wel.

Ik naar de receptie, dat wijffie vet gefokt $1000. Ik uit leggen, oke oke...

Wat denk je komt er een brandweerman!! haha Ook nog mensen uit bed...sorry mensen!!

Snel uit checken!!!!

We gingen snel richting ons tourtje..

Eerst schoenen passen, crampons (soort spikes), regenjas en lekkere wollen sokken.

Daarna in het busje richting de glacier. Een wandeling van 30 min naar het begin van de glacier. Deze leek al heel dichtbij, maar hij was 2,5 km ver weg. echt maf om dat te horen.

De klim van de glacier begon met steile trappen die door speciale mannen in het ijs worden gehakt. zwaar werk volgens de guide.

Het ijs om ons heen was op sommige plaatsen heel zwart vanwege de rotsen die onder en soms ook bovenop het ijs liggen.

Ik moet toegeven dat ik het wat blauwer had verwacht.

Geluched op de rand van de glacier op rotsen (en daaronder was dan weer ijs maar dat kon je niet zien). Hedwych en ik moesten echt nodig plassen, dus wij eerst even 3 rotsen verderop plassen.

Na de lunch kwam een stuk zonder duidelijk pad en werd het ook avontuurlijker. de guide hakte een trap in het ijs, deze trap ging zo'n 7 a 8 meter redelijk steil naar beneden. Hij maakte een touw vast boven aan de trap en dan allemaal naar beneden.

Beneden was een soort kleine cave, de guide vroeg willen jullie er doorheen? Tuurlijk waarom niet!

De guide weer hakken met zijn pikhouweel. Het was echt heel vet om door die cave te gaan, heel blauw ijs!! Tegen het einde liep er allemaal water in je nek, heel verfrissend!

Na deze cave kwamen we in het mooiere gedeelte van de Glacier. Hele hoge en blauwe en witte ijswanden. heel indrukwekkend!!

De dag was iets aan de lange kant, zeker toen het begon te regenen. We hadden de hele dag mooi weer gehad...beetje jammer! Maar het was echt een hele toffe dag.

In het dorp aangekomen te zijn, door gereden naar Fox Glacier een plaatsje verderop. Het was maar een ahlf uurtje rijden.

Voor de verandering maar weer eens een camping opgezocht en uit eten geweest!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer