Eerste indruk

G`day lieve mensen,

Zo hier dan het eerste berichtje vanuit down under!

De vlucht was zoals verwacht lang, maar ik zet gelijk tussen de backpackers dus dat was gezellig (de bacootjes waren lekker.....)!

In Hong Kong aangekomen mee met de groepsreis van Backpackers, dat wil zeggen mee naar de dayroom die ik gehuurd had.

De groep zat in een ander hostel 2 straten verder, maar de straatjes waren klein en leken heel erg op elkaar dat het niet mee viel om deze terug te vinden.

Gelukkig was ik samen met Marjanne, zij had ook een individuele vlucht en zat op dezelfde locatie als ik.

Na ff een paar  uurtjes slapen zijn we Hong Kong in gegaan. Eerst een stuk door de stad gelopen richting de ferry om richting Hong Kong island te gaan voor een uitzicht over de stad op de peak.

Hong kong is iid erg netjes, maar de mensen zijn er heel erg zenuwachtig en gestressd!!

Na een mooi uitzicht over de stad, weer terug gegaan richting de stad. Overal is de kerst daar al begonnen!!! Heel veel kerst liedjes en dat in de warme weer...idd even wennen.

's avonds gegeten in een hong kongs eethuisje, met alleen maar 'locals' . die mensen zaten ons wel een beetje raar aan te kijken dat we daar gingen eten, nl op elke hoek heb je een burger king of mac.

Een gerecht wat we besteld hadden zag er echt niet lekker uit en hebben we niet op gegeten.....helden..!!!! Het andere was erg lekker!

Daarna weer met de groep mee richting het airport gegaan.

Op naar de tweede vlucht!

We kwamen iets te vroeg aan op Brisbane airport...vond k niet heel erg..na weer 8 uur vliegen en dezelfde films.

Snel door de douane en naar hedwych die op me stond te w8ten.....

echt heel leuk om haar weer te zien!!

Gelijk de bus in gestapt naar surfersparadise een plaatsje iets onder Brisbane.  Onderweg niet veel bijzionders gezien. Als je zou zeggen dat ik in zuid frankrijk zo zitten op dat moment zou ik het ook geloven.

In surfers een boulevard, veel hoge appartementencomplexen en gezien en gezien worden...het echte backpackers leven dus....

Dorpje was niet zo boeiend, maar het strand en lekker uitslapen was erggggg lekker!

Hier 2 nachtjes gebleven.

Op brisbane airport was ik met m'n domme hoofd vergeten om mijn visum op te halen, dus dat heb ik samen met hedwych vandaag gedaan in brisbane...weer terug dus. Maar dat is niet heekl erg. vandaag hebben we een tourtje geboekt naar fraiser island (samen met ornella, vriendin van hedwych). Lekker met een jeep rond crossen op het zandeiland!! Heb er heel veel zin in!! Heb hier al veel mooie foto's van gezien dus verwachtingen zijn hoog gespannen.

Voor seram: Ben net ff in de down under bar geweest, wel lachen tent. Alleen die slogan heb ik nog niet gehoord, miss morgen dan gaan we nog een poging wagen... so maybe i remember...

De mensen hier zijn in tegen stelling tot hong kong heel relaxed en aardig, iedereen maakt een praatje met je ook al haal je gewoon boodschappen.

Nou lieve mensen, ben ook heel benieuwd hoe het jullie gaat.

Hieronder vinden jullie mijn ozzie nr......deze heb ik vaak aan en altijd leuk om een smsje te ontvangen...! heb 1 tel mee en mijn ned nr heb ik niet altijd bijdehand, vandaar.

0061410834413

Hoop volgende x foto's te plaatsen.

Veel plezier daar enne voetbal chicks wat hebben jullie gespeeld??

XXX Maartje

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer