Eerst 1000 km met busje

De foto's zijn geupload! Nu kunnen jullie even een indruk krijgen waar wij de aankomende maanden in gaan rondreizen.

We zijn in 4 dagen van Sydney naar Melbourne gereisd, erg relaxed en erg gezellig met Bouke! Hij zat in hetzelfde hostel als wij en wilde ook graag richting Melbourne, dus zodoende dat hij met ons mee ging.

Nadat we het busje een grondige reinigingsbeurt hadden gegeven (dat was echt nodig) rond een uurtje of 9 vertrokken vanuit Sydney. Met een paar lange tussenstops, boodschappen, dekbedovertrek, pannen. Uiteindelijk rond een uurtje of 2 in Jervis Bay aangekomen. Het was super lekker weer. Een heerlijke duik genomen in zee, de zee was echt lekker van temperatuur. Dat was ik niet meer gewend na het koude water in NZ. LEkkr op het strand gelegen en daarna gekookt tussen de kangaroo's! Die beesten kunnen nog bijdehand worden ook, er waren mensen laat aangekomen en het was al aant schemeren en ze letten niet echt op al hun spullen en ineens springt er een kangaroo vandoor met een plastic zak. Echt heel grappig!!

De volgende dag was het echt heel kut weer, de hele dag regen!!  En een flink stuk richting Melbourne gereden. Veel bergen op de route en dan gaat het busje niet zo snel....dus lean back en lekker muziekje luisteren en levensverhalen uitwisselen met onze reismaat voor een paar dagen. Wat blijkt doet de kachel van het busje het niet...lange broek, sokken, truien...bbrrrrrr. Avonds langs de highway gestaan in het bos....gelukkig een beetje droog toen we gingen koken.

De volgende dag gelukkig weer oke weer, wat wind maar wel een lkkr zonnetje. Een stuk langs de kust gereden erg mooi. Uit eindelijk uitgekomen op Philip Island, daar kon je Pinguins zien. Wat bleek die beesten komen maar aan 1 kant van het eiland het land op....en ja hoor...betalen!! DAn maar geen pinguins.

Een gratis slaapplek vinden was nog lastig. Eerst naar een surfstrandje, heerlijk gezeten uit de wind in de zon en met een heel mooi uitzicht, op surfende mensen en een mooie zee!!!

Daar kon Bouke zijn tentje niet echt makkelijk opzetten.

Toen bedachten we dat we eigenlijk wel ff wilden douchen, we hadden een camping gezien een stuk terug. Wij er heen, bus geparkeerd, zitten de douches op slot....helaas geen douche, nog ff een dagje wachten.

Slaap plek gevonden ergens een beetje in de bosjes (zie foto) Tegenover ons stonden gewoon woonhuizen, maar geen problemen!

Oke op naar Melbourne....binnen 2 uurtjes waren we er. Van Bouke afscheid genomen, hij ging een vriend opzoeken. Hedwych en ik opzoek naar een camping, na een uurtje zoeken gevonden.

Met zwembad en een heerlijke douche!!

Ik ga ff de stad verkennen....werk ze daar enne rustig aan he!!!

Kus maartje

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer