Duiken

8.00 aanwezig op de duikschool even kennismaken met mijn duiste groepsgenoten en mijn instructeur, Chris (ook duits).

We begonnen met een ochtend theorie, dvdtjes kijken en vragen beantwoorden. Allemaal niet al te ingewikkeld. Na een korte lunch break tijd voor onze zwembad sessie.

Eerst natuurlijk je gear in orde maken, daarna een buddy check ( even kijken of de spullen van je buddy in orde zijn).  Daarna het zwembad in, eerst in ondiep water verschillende dingen oefenen, je mondstuk uit en in, masker vol laten lopen en nog meer van dat soort oefeningen. In het begin vond ik het onderwater ademhalen echt wennen, ik kreeg een hele droge mond (maar dat is normaal) en het idee dat je niet zomaar naar boven kan. RAAR!!

In het diepe (3,4m) moest je van je buddy zijn air dichtdraaien, nou dat vond ik maar nix!!! Zit je daar een beetje zonder lucht!! hahaha Maar uiteindelijk viel het erg mee en voel je alleen dat je geen lucht hebt, maar het volgende moment heb je alweer lucht.

Het was een erg geslaagde eerste dag!!

Dag 2 begonnen we met een poolsessie. Eerst baantjes zwemmen en daarna 10 min watertrappelen, ik kan je verzekeren het water in de zee is warmer!

Daarna scubagear aan en weer het water in!

Korte herhaling van gister en een aantal nieuwe dingen; je masker helemaal af doen en een tijdje rond zwemmen, je scubagear af doen, gewichten af, allemaal niet heel ingewikkeld.

Daarna terug naar de classroom voor wat theorie en gelijk het examen...spannend!!! Nou niet echt, je kon gewoon overleggen echt eitje!

OP dag 3 werd het pas echt leuk dacht ik.....duiken in zee!! Het duiken was echt super gaaf!!! maar beetje jammr dat ik zeeziek was...net niet kotsen maar het scheelde niet veel!

We maakten 2 duiken, allebei op een andere plek. De eerste duik ging goed, we moetsen weer dingen doen die we in het zwembad ook gedaan hadden. De tweede duik ging iets minder, ik zat steeds op de bodem en had moeite om van de bodem en het koraal af te komen. Was ook al vrij snel door mijn lucht heen!! Kwam met 25 bar terug en das niet heel veel.

De terug tocht was super! Weinig golven, heerlijk zonnetje echt perfect!!!

Dag 4 was helemaal super tenminste voor mij....2 gave en goede duiken. Tijdens de laatste duik gingen we salto's maken over water echt heel grappig!

En carpethaai gezien....2,5 meter. Hij lag stil op de bodem en door zijn goede schutkleuren kon je hem bijna niet zien. Echt vet gaaf!! Verder veel vissen, mooi kleurrijk koraal.

Het weer was ook super...en niet zeeziek...dat was lekker!

Nadat we rteug waren op de duikschool moesten we alle 4 de duiken nog log-en (opschrijven). Maar daarna waren we dan echt klaar met onze cursus!

Hedwych en ik hadden ons zelf getrakeert op Pizza! In het dorp was een Football game aan de gang, de hoogste divisie van de amateur. Wat een raar spelletje, maar die ozzie's zijn er dol op! Enne niks beledigens over zeggen.....maar ik vond het maar een raar spel.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer