Broome to Exmouth

De staircase to the moon was erg mooi om te zien. Het leek net alsof er een trap naar de maan verscheen. Het was het wachten waard!

We zaten gezellig bij een hotel op het terras met een par ozzie's die we op de camping hadden ontmoet. Lekker biertje erbij, muziekje op de achtergrond helemaal top!

Na de staircase zouden wij naast de racebaan gaan slapen...gratis. Maar dat vonden die ozzie's maar niks! Ze vonden het een veel beter idee als wij ook gewoon naar de camping gingen. We moesten vlak achter hun aanrijden dan konden we zo de slagboom door...hahaha ze waren nog erger dan wij met onze douchejes op campings! Maar het werkte goed, geen problemen!

De volgende ochtend optijd op, we gingen naar 18 mile beach, zo'n 300 km van Broome af. Onderweg weinig te zien en het werd alweer lkkr warm. Vanaf de highway naar 18 mile beach zo'n 10 km dirt road, niet te lang gelukkig anders gaat Marvin heel erg schudden. Deze dirt road wegen zijn vaak heel slecht onderhouden en als je geen 4wd hebt een regelrechte aanslag op je auto. Halverwege kwamen we andere mensen tegen di vroegen ons te stoppen. Ze vertelden dat er geen beach toegang was, alleen maar een caravanpark. Wij weer omgedraaid....wat nu?? We wisten dat er verder niet echt meer dingen te bekijken waren, tenminste niet wat de moeite waard was.

Dan maar doorrijden, maar dat was nog wel een stukje!

Tussen Broome en Port Hedland zit alleen 18 mile beach, en van Port Hedland tot Exmouth eigenlijk ook niet echt iets heel bijzonders. Alles bij elkaar zo'n ruim 1300 km.

Toch een tussenstop gemakt tussen Port Hedland en Exmouth, op Point Samson. Even onze snorkel spullen uitgeprobeert, het zicht was niet super goed. Later in de middag kwam er een haai langs. Grappig om te zien, hij was heel dichtbij de kust!

Een mooie zonsondergang over de ocean en de rotsen!!

De volgende dag op naar Exmouth er zou nl dinsdag een duikcursus beginnen als we die zouden missen dan kon ik pas zaterdag duiken. Dus ff het gas erop!

Maar maandag middag om 16.30 waren we in Exmouth, boeken opgehaald (zag er serieus uit). Ik moest de eerst 3 hoofdstukken doornemen, dat waren zo'n 175 blz in het engels....nou dat wordt hem niet.

We gingen koken vlak bij het strand, later kwamen er ook andere backpackers en die zeiden het is echt heel makkelijk en je hoeft dat boek echt niet in te kijken. Ik was wel al een beetje begonnen.......maar toen ik dat hoorde gelijk gestopt! Wijntje gepakt en lkkr gaan kletsen, een erg gezellige avond!

Toen we erg koud geworden waren (voor het eerst sinds lange tijd weer een trui aan) gingen we een slaapplek zoeken. We hadden gehoord dat er rangers zijn in exmouth die erg streng controleren. UIteindelijk zijn we in de haven gaan slapen, niks aan het handje.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer