Arthur's Pass

Hallo lieve mensen

Dat is weer een tijdje geleden....ben nu in het koude Dunedin dus weer ff tijd voor een update!

Na Abel Tasman (28 januari) waren we wel toe aan een douche en onze kleren, met name die van hed en ornel konden wel een wasmachine gebruiken!!

Gelijk in de auto gestapt en door gereden richting het zuiden. Eerst geprobeerd om Aafie te bellen, maar kreeg niet echt contact. Vanavond nog maar een keer

We hadden gehoord over de Pancake Rocks dus die kant maar op. De weg liep voor een groot deel langs de kust, echt heel gaaf om zo dicht langs het strand te rijden!

Een hostel was erg latig te vinden, uit eindelijk uit gekomen in Barrytown, een heel klein plaatsje.

Vanwege de wateroverlast konden we niet douchen...dat was wel ff een tegenvaller, maar na een tijdje merk je niet meer dat je vies bent.....bah

Lkkr biertje gedronken in het barretje en lkkr geslapen. Volgende dag weer optijd op richting de Glaciers was het plan.

Het weer was nog steeds niet echt goed, veel regen. We wilden graag de glacier op gaan, maar na de Tongoriro Crossing met slecht weer te hebben gelopen wilden we niet nog een keer slecht weer.

Bij een rotonde konden we kiezen tussen Arthur's Pass en richting Franz Josef Glacier....

Na een rondje rotonde maar besloten, vanwege het weer, om naar Arthur's Pass te rijden. Daar moesten een paar mooie wandelingen zijn, en Franz Josef scheen heel duur te zijn.

Arthur's Pass is echt een bergdorpje, hier kan je in de winter heel goed skieen!! Zo zag het er ook uit. Een hele kleine winkel, gelukkig hadden wij onderweg al ff boodschappen gedaan.

Accomodatie was niet makkelijk te vinden, uiteindelijk uit gekomen bij een Hotel even buiten het dorp.

We sliepen in 2 persoonskamers en we hadden een goede keuken tot onze beschikking. Het uitzicht was nog veel mooier....bergen!!

We hebben 1 hele kleine wandeling gemaakt en de rest van de tijd heerlijk gechild, tv gekeken en gepraat met de andere bewoners.

Een man uit het noorden van NZ woonde hier voor 5 jaar permanent. Hij werkte aan de weg en had zijn eigen highway. Hij kon hier beter geld verdienen dan in het Noorden van NZ. Hele verhalen, soms lastig te verstaan maar wel heel aardig.

Eigenlijk een paar dagen rust.... ook niet erg.

Na 2 dagen hier gebleven te zijn gingen we op weg naar de Glaciers.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer