Around Darwin

Zo allemaal koninginnedag overleefd??geen ernstige katers?? Ik kan mededelen dat zelf ik hier in ozzie koninginnedag begon met iets wat leek op een lichte kater....(aiii echt niks meer gewend). Verder hier geen oranje gezien...wel heel veel zon!!

Even een korte terug blik...

Na een bezoek aan Alice Reptile Centre en het weerzien met Ornel (wat overgens weer erg gezellig was). Zijn we doorgereden richting het noorden, op weg naar Kakadu.

In dit park kan je mooie wandelingen maken en aboriginal rock art zien. Maar met name de natuur is daar heel mooi,......tenminste dat was ons verteld en de loney ondersteunde die verhalen...dus wij er heen.

Eerst in een dorpje,Katrine, gevraagd wat de echte hoogte punten waren. Daar vertelde ze dat we in het einde van het natte seizoen zaten en dat er nog een aantal dingen dicht waren. Oke, oke....

Wij naar het park ruim 200 km rijden.......komen we daar, willen we een afslag in....road closed!! ff vragen bij info punt...en ja hoor, bijna alles dicht!!!

K*TZOOI en daar rij je dan zover voor!

Ondertussen was het alweer aardig warm...dus opzoek naar camping ff eten en afkoelen.

Daarna niks meer gedaan, klaar mee. Wel even een klamboe op gehangen in de bus, want ik ben een beetje panisch voor muggen en die zitten er zeker in Kakadu.

S avonds kwam ik er al vrij snel achter dat de klamboe niet werkte....heb nog nooit zulke agressieve muggen gezien! Ook al beweeg je je arm ze blijven lekker op je zitten. Dan maar in het tentje! Veel beter...geen muggen!

De volgende dag wilden we naar een plek waar je een mooi uitzicht had over de woestijn en daar was ook mooie abby art, je raadt het al.......dat ging ook niet door. Er stroomde een rivier over de weg, echt snel stromend water! De eerste die we tegen kwamen was niet heel diep en daar konden we doorheen. De tweede zag er iets te heftig uit, het nadeel is dat je niet ff je auto uit kan om te checken hoe diep het is. er zitten nl erg veel zoutwater croc's en deze lusten ook mensen!

Omgedraaid en naar Darwin gereden.

In Darwin hebben we Paul weer gezien. Paul is een collega van Selma en in Sydney hadden we hem ook een paar keer gezien. Hij is een gezellige drukte maker!

Hij gaf ons even een korte rondleiding door Darwin, hij was al klaar met de groepjes rondleiden in Sydney, maar kon het toch niet laten.

DArwin is een leuk stadje, niet heel groot, maar een leuke straat met Hostels, cafeetjes, terrasjes en een heerlijk tropisch klimaat met een ligt briesje. Kortom perfect weer om biertjes te drinken!

Heerlijk op het dakterras gezeten, gekletst en mensen gekeken.

Daarna lekker uiteten geweest, pizza!!! Daarna nog even op het terras gezeten. Het werd tijd om Marvin op te gaan zoeken. Het plan was om te slapen op een parkeerplaats, maar het was echt veel te heet. Ik had ook een beetje last van zonneuitslag, dus echt vette jeuk en dan is zweet erbij niet handig. Om 00.00 toch maar een hostel genomen!! Heerlijk koel!!

Vanuit Darwin hebben we een croc tourtje gedaan...we hadden ze nog helemaal niet gezien en we waren nu toch in de buurt. Een beetje commercieel, ze lokken de croc's met stukken vlees (zie foto's), maar goed we hebben ze wel gezien in het wild! In mijn op mijn tweede croc tour eindelijk croc's gezien....remember de croc tour in Mexico...hahaha

Dit duurde maar een uurtje dus tijd genoeg om door te rijden naar Litchfield National Park. Een park met watervallen! We kwamen daar op  Anzac day aan, hier een nationale feestdag en dus alle ozzie bij de falls, met veel bier en eten!

Middagje camping, maar de voplgende morgen hadden we de falls bijna voor ons alleen! Echt heel mooi en erg lekker om er even te zwemmen. Hedwych ging samen met een ander meisje van een rots afspringen...echt hoog (zie foto).

In Litchfield kwamen we tot de conclusie dat we niet zomaar in Broome zouden zijn..het was nog zo'n 1500 km. Dus rustig aan en niet al te lange dagen rijden, want met die warmte wordt je daar echt heel gaar van!

DE weg was nog lang en onderweg niet veel bezienswaardigheden die de moeite waard waren. Het is echt een mooi gebied waar we door heen reden alleen als je echt wat wil zien heb je een 4wd nodig en dat is Marvin niet. Of je kan een tour doen, maar dat is ook weer heel veel $$$$. Dus lekker rustig aan naar Broome gereden. Onderweg wel nog even een boottochtje gedaan...even de rivier op erg mooi. We konden aan de rotsten goed zien hoe hoog het water staat in het natte seizoen,.....ik kan je vertellen dat scheeld al gauw zo'n 10 meter!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer