Adelaide, werk

Zo lieve mensen dat is weer een tijdje geleden. Maar het gaat goed met me!!

Net even terug gelezen waar ik was gebleven. Melbourne.....dat vond ik niet zo'n leuke dat en zijn we eigenlijk maar 1 dag geweest.

We waren opzoek naar werk in en rond Melbourne maar dat was niet gelukt, dan maar lkkr door reizen, op naar Adelaide!

In Adelaide was ook Ornel, zij was weer samen met Eddy en Marloes een Nederlands groupie dus.

Eerst zelf even de stad in gereden, pakeerplekje gezocht en even een rondje door de stad gelopen. DE stad zag er vriendelijk, compact en gezellig uit. Even bij het info centrum gevraagd waar je gezellig wat kon drinken. Ze gaf ons een paar straten, wij er heen....echt 10 keer niks! Een overdekt soort van steegtje met alleen maar schaduw... Die Ozzie kunnen echt wel wat leren van onze gezellige terrasjes in NL!

Maar goed niks aan te doen dan maar opzoek naar de camping waar ornel en friends stonden. Het was een stukje buiten Adelaide aan de highway, niet moeilijk te vinden.

Het weer zien met Eddy, ornel en marloes was erg gezellig. Hedje en ik zouden voor het eten zorgen en zij voor de drank. Pasta gegeten en een lkkr wijntje gedronken en lang gekletst.

De volgende de dag met z'n 5-en Adelaide in, een museum bezoeken en een beetje in de stad lopen, Marloes was onze reisleidster (ze deed het goed...nog een opvolger nodig Sel?;) )

Onze reisleider had ons een overdekte markt laten zien waar je 'gratis" van alles kon proeven... veel dingen kon je ook gratis proeven zoals yoghurt, fruit, olijven. Met name de yoghurt was heerlijk!!!!

Na een maaltijd terug op de camping gingen we s avonds naar een soort van Parade. Er waren ook 2 nl artiesten aan het optreden. Waarvan wij er een bezocht hebben, een meisje die met haar gedachten dingen kon bewegen. Echt heel raar om te zien....maar het zag er heel echt uit.

Ook nog 2 gratis voorstelling gezien, relaxte sfeer, druk, aangename temp. Kortom een zeer geslaagde avond!

Na veel telefoontjes eindelijk een baantje gevonden, in Waikerie een klein dorpje boven Adelaide. Vanaf Adelaide was het 2 uurtjes rijden, dus lkkr in de buurt.

In Waikerie aangekomen probeerde we het nr van een vrouw die we de dag ervoor hadden gesproken te bellen....voicemail!!! En dat ging zo een heel weekend door!! Schijtwijf!!!

We hoorden van veel mensen dat we buiten het seizoen zitten en dat de kans op werk klein is.

Uiteindelijk toch wat gevonden sinasappels plukken. De "baas" gaf ons een korte rondleiding: eerst ontmoetten we 2 zweedse meiden die de volgende dag weg gingen (wij zouden ze vervangen), daarna reden we door naar het huis. Hij zei al van te voren in run geen hostel, maar dit was echt heel ranzig!!!

De keuken zag er niet uit!! om over de douche nog maar niet te spreken.....gelukkig hebben we ons eigen vannetje en hoefden we daar niet te slapen...gasstel hebben we ook...dan blijft alleen nog maar de douche over.....geen muren aanraken...snel naar binnen en heel snel naar buiten!!! Scheelt wel weer water...hahaha.

Maar goed we hadden werk en de volgende dag (dinsdag 3 april) konden we beginnen.

Om 8.00 kwam Simon ons ophalen om te laten zien waar we konden beginnen.  Hij was zowaar redelijk op tijd en dat voor een ozzie. de zweedse meiden hadden ons gewaarschuwd dat hij vaak wat aan de late kant is maar als hij er dan is moet je ook gelijk mee en opschieten.

De eerste 3 bins gingen vrij aardig en we rekenden ons zelf al rijk....iets te vroeg....de bins waren op...dus er viel niks meer te plukken. Dan maar even een korte trekker les, je moet nl de lege bins zelf neerzetten en de volle bins ook weer aan de weg zetten...en dat viel in het begin niet mee. Met name 3 lege bins  van elkaar af halen, maar goed we hadden nog niks beters te doen.

uiteindelijk 6 bins vol geplukt...niet slecht voor een eerste dag hoorden we.

DE volgende dag was er een pluk stop, de juice factory had genoeg sinasappels en wilde er niet meer... een groot probleem voor onze baas. Allemaal mensen zonder werk.

Wij mochten wat anders doen nl persimmons. Een soort exotische vrucht ter grote van een mandarijn, maar hard als een appel. Het smaak een beetje zoet, wordt veel in azie gegeten. Je hoort het ik ben al behoorlijk een expert te worden....beetje jammer....ik kan echt geen persimmon meer zien!!!!!!! Maar gelukkig morgen laatste dag en dan op naar de Outback!!

Heb echt veel zin om weer te gaan reizen, voor mijn gevoel gaat de tijd nu heel snel, nog maar 2 mnd voor ozzie en dan alweer op naar Bali.

HEt volgende berichtje in waarschijnlijk vanuit de outback of daarna...

Geniet van het mooie lente weer!!

dikke kus vanuit een zonnig en warm ozzie!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer