Abel Tasman

Nadat we van de boot afgereden waren, dit keer zonder een achterklep die open vloog.. Reden we langs een "gele" weg richting Nelson. Ik had gezien dat dit qua afstand korter was..... alleen had niet gezien dat het een erg heuvelachtige weg was!! Dus het duurde iets langer, maar heerlijk geluched aan een strandje en even een lkkre frisse duik genomen.

Daarna door richting Nelson.

KUTTTTTTn comp viel uit en even niet opgeslagen.....!!!!!!!

FF kortere versie:

In Nelson een nachtje geslapen omdat we onze tent stok moesten laten repareren. Gelukt! Dus het tentje staat er weer knap bij!

Volgende dag doorgereden richting naar Marahau een kleinplaatsje aan het begin van het Abel tasman national park.

Even eten ingeslagen voor onze 3 daagse wandeltocht!

Ik onderbreek het wandelen even met een dagje kayaken.

de rest komt later...maar de foto's zijn er al! sorry.....suc6 met werken!

De eerste dag wandelen was voor mij erg kort, 1,5 uur. Het weer was ons gunstig gestemd en de tocht ging vlot! Om 11.00 waren we op locatie, mijn camping waar ik een nachtje alleen door zou brengen. vanaf deze camping vertrok de volgende dag mijn kayaktocht. Hed en Ornel liepen door naar Bark bay waar ze een nachtje in een Hut sliepen.

Lkkr gechild op het strand, noodles gegeten.

HeD en Ornel vertrokken rond 15.30, de lucht begon donderder te worden en ze moest nog 2 uurtjes lopen...

Niet lang daarna REGEN!! Ik schuilde in mijn tentje, maar zij waren nog niet op hun loactie...nat, heel erg nat!!

S ochtends op het strand in het zonnetje gewacht op de kayaktrip, een tijdje met een Israelier zitten praten. erg gezellig.

Daarna kayaktrip, ik mocht met de guide in de kayak, hoe relaxed!!!!haha

De trip was erg mooi, van heel dichtbij seals gezien, geluched op een heel mooi strandje waar niemand anders was.

Het kayaken was niet zwaar en mooier en beter dan lopen met je zware backpack!!!

S middags aangekomen in Anchorge bay, daar waren Hedje en ornel ook. Tentje op gezet, even een duik genomen in de frisse zee. Heel vies gegeten, uit zo'n bergbeklimmer pak, pasta, maar dan heel smerig!!!

Dus ook maar een broodje erbij..we hadden ons een beetje vergist in de hoeveelheid eten die we nodig hadden....iets te weinig.

Om die reden en ook omdat het weer ons in de steek liet (regen again) hebben we de laatste dag de watertaxi terug genomen naar marahau.

Wel 1,5 uur op zitten wachten met een strand vol duitsers die zichzelf erg grappig vonden. maar beter dan lopen in de regen.....echt wandelbikkels zinn we nog niet!@!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer