2000 km Outback, Uluru

PFFFF, dat was een lange rit!! Maar we zijn er niet al te stoffig vanaf gekomen. Ivm veiligheid vaak een camping genomen, dus veel gedouched haha.

Na ons gewerk zijn we naar Flinders Ranges gereden (toch nog wel een stukje.......). Daar een nachtje geslapen en genoten van een 200 miljoen jaar oud landschap met sunset!

Echt super mooi!

Alleen om op onze campground te komen was even minder, een hele slechte weg en daar heb ik maar weinig geduld mee, dus het ging met veel horten, stoten en hobbels en kuilen!

Maar ondanks al dat lawaai wel Emu's en Kangaroo's gezien. Oja en na 1 uur 18 km afgelegd....dus schoot niet echt op.

De volgende dag probeerde hedje het en dat ging een stuk beter. Op de terugweg een wandeling gemaakt naar een rots waar aboriginal tekeningen te zien waren. De tekeningen waren goed in takt.

Daarna op naar Port Agusta, daar laatste dingen ingekocht en op naar de Outback. Geslapen bij een Roadhouse op de parkeerplaats (een hele grote). Stonden nog meer mensen, erg gezellig.

Volgende dag erg vroeg vertrokken want we wilden een beetje op tijd in de middag in Coober Pedy zijn. Dit een dorpje waar 40% van de bevolking onder de grond leeft vanwege de hitte. In deze ondergrondse huizen is het gemiddeld zo'n 21-23 graden. Dus das best uit te houden.

Eerst een camping gezocht eentje met zwembad!! CHILLL Even wat gegeten en het dropje in om een aantal bezienswaarigheden daar te bekijken.

Het dorpje zelf was niet echt relaxed om door heen te lopen ten eerste veel dronken aboriginals en ten tweede erg warm. Op straat liep bijna niemand, een verdwaalde toerist snel van auto naar shop en terug en verder veel dronken abby's. Snel langs de 'Attracties" en een duik nemen in het zwembad!

Als eerste een joodse ondergrondse kerk gezocht.  Erg mooi en koel. Daarna nog een kerk, minder mooi. Oja ook nog naar een oude mijn geweest waar ze vroeger opaal uit haalde. De mijn is nu een museum en ze legden uit hoe vroeger opaal werd gevonden. Nog steeds is er in deze mijn opaal, van grote waarde. Leuk om te kijken hoe ze daar vroeger woonden en werkten.

De volgende dag vroeg het dorp uit....het was nog donker...maar we hadden ook een lange rit voor de boeg...een dag rijden naar Ayers Rock.

Om een uur of 4 waren we dan bij de Rock. Even een wandeling gemaakt, even wat foto's gemaakt. Niet van alles natuurlijk want sommige delen mag je niet fotograveren. Daarna gewacht op de zonsondergang. Uluru verkeurd dan door het zachter worden van het zonlicht, erg mooi om te zien. Dat vonden heel veel andere mensen ook...hahaha.

Daarna pasta gegeten, biertje gedronken en gaan slapen. Oja van koude nachten in de outback hebben wij nog geen last.. het is niet heet meer, maar wel aangenaam (warm).

Volgende dag even sunrise gekeken, sunset was mooier. En door naar de Kings Canyon. Deze was niet zo indrukwekkend als verwacht, maar evengoed een mooie wandeling gemaakt.

Nu dus in Alice springs...ehh nog niet veel over te zeggen we zijn er net.  En ik rende volgens hedwych gelijk naar eeen internetcafe (beetje waar....sorry hedje).

Straks even boodschappen doen we zijn aardig door onze voorraden heen en dan op naar het Noorden...Kakadu national park. Weer op naar de sandflies.....aaarrrgggg.

Ik had de outback droger verwacht....er stonden vaak nog echt wel veel bomen. We zijn natuurlijk niet de echte desert in geweest, maar ik had ook iets meer woestijn landschap langs de weg verwacht. Maar het is zeker warm genoeg.

Ik heb begrepen dat jullie ook heerlijk weer hebben! Zorgen jullie er ook voor dat er nog wat zon overblijft voor als ik straks terug kom. Anders wordt het helemaal zo wennen!!!!

Veel liefs Maartje

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer